Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

събота, 2 октомври 2010 г.

Животоспасяващ сутиен

В Дубай вече се продава сутиен, който може да спасява живот. В случай на опасност бельото се сгъва на две и се превръща в противогазова маска.

Година след като изобретателката Елена Боднар спечели ИГ-Нобелова награда (известни и като анти-Нобелови награди) за своето любопитно творение, сутиена с двойна употреба за непредвидени ситуации сега може да се намери онлайн за 29,99 щатски долара.

“Дами, той е сексапилен червен цвят и идва във всички размери, от 32В до 40С.

Господа, Боднар ни уверява, че в случай на извънредна ситуация размера на чашката не е от значение,” отбелязва блога с леко сърце.

Ако се случи така, че сте в ситуация в която трябва да се предпазвате от газове или изпарения, дизайна на сутиена е проектиран, така че позволява на чашките да се разделят една от друга.

Всяка една от тях може да бъде използвана като отделна противогазова маска. Маската се поставя върху устата и носа с помоща на презрамката, която да минава през главата, спомагайки този който я носи да диша нормално.

Жената може да махне сутиена без да си сваля дрехите.

CNET предават, че Бодар е намерила част от вдъхновението за изобретяването на сутиена, след като като млад лекар е станала свидетел на покъртителните последици от бедствието през 1986 година, когато атомната електроцентрала в Чернобил избухна.

Бодар каза, че на 28 септември сутиена за извънредни случаи е бил представен в музея към Масачузецкия Институт по Технологии, Кеймбридж, Масачусец.

Автор:Maktoob / Yellow Bg

Няма коментари: