Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

понеделник, 25 октомври 2010 г.

10 години затвор и глоба от близо 20 хил. евро за сина на българския евродепутат Станимир Илчев - Владимир Илчев






В Испания искат 10 г. затвор за сина на Илчев

25.10.2010

Илчев-син е задържан по обвинение в участие в канал за бели робини. Лично разследване на баща му установило, че има умишлен опит за лъжесвидетелстване, пише в."Идеал" (http://www.ideal.es)

Новини

Прокуратурата в испанския град Алмерия поиска 10 години затвор и глоба от близо 20 хил. евро за сина на българския евродепутат Станимир Илчев - Владимир Илчев, пише в."Идеал" (http://www.ideal.es).

:::

Владимир Илчев e син на евродепутата от НДСВ Станимир Илчев и журналистката Светла Петрова от бтв.

:::


Според испанския вестник Илчев-син е задържан с още девет души - испанци, руснаци и българи по обвинение в участие в канал за бели робини и притежание на три бордея в градовете Алмерия и Лорка.

Обвинението твърди, че бандата направила фирма в Русия, за да улесни "набирането" на жени, на който предлагала работа в Испания и сигурна заплата от 2000 до 12 хил. долара.

Жените били държани, докато изплатят дълга си към бандата, натрупан заради уреждането да влязат в Испания с туристическа виза.

Българите в бандата, която бе разбита по време на полицейска операция през май 2003 г., били натоварени със задачата да придружават лично жертвите от България по пътя им към Испания и до бордеите. Прокуратурата твърди, че тази дейност е била извършвана от обвиняемия Владимир С. И.

Заедно с него, организацията контролирали и двойките Иносенсио Г.Г. и Надежда Т., както и Хосе Антонио Г.Г. и Елена Е.

Прокуратурата обвинява петимата, че от края на 2002 г. са вкарвали рускини и българки в Испания с туристически визи с намерението да се възползват от липсата им на пари, като ги заставят да работят в бордеи.

Жертвите живеели в апартаменти, собственост на бандата, и излизали от тях само с придружител, за да отидат до бордеите.

Владимир С.И. и други двама от групата - Екатерина З. И Хуан Г.Г., били натоварени с отговорността за жените и прибирането на паспортите им.

В."Идеал" (http://www.ideal.es)" пише, че при хайка в заведението "Малибу" в град Лорка полицията открила 12 българки, докарани в Испания от Илчев-син.

Пред вестника бащата на Владимир - евродепутатът Станимир Илчев, казал, че синът му е "напълно невинен" и няма да коментира, преди да получи официално известие от съда в Апмерия. "Мое лично разследване установи, че има умишлен опит за лъжесвидетелстване срещу Владимир от страна на български гражданин. Аз много добре знам кой е този човек", казал още евродепутатът пред в."Идеал" (http://www.ideal.es)".

Делото срещу Илчев-син е насрочено за 8 ноември.

Владимир Илчев бе арестуван на 14 май 2003 г. в морския курорт Рокетас де Мар край Алмерия и прекара месец в затвора, преди да бъде пуснат под гаранция. До 2005 г. му беше забранено да напуска Испания и живя в българското посолство в Мадрид.

Yellow Bg

Няма коментари: