Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

понеделник, 25 октомври 2010 г.

Повече от 3000 души се събраха за погребението на Яна Бургазлиева - сестра на Теди Бургазлиева,мис България 2002 г.

Над 3000 погребаха Яна Бургазлиева

25 октомври 2010

Бургас,България


Траурното шествие задръсти улиците на Помориe.

Повече от 3000 души се събраха за погребението на Яна Бургазлиева - сестра на Теди Бургазлиева, мис България 2002 г. Да отдадат последна почит дойдоха приятели и познати на семейството от Поморие, Бургас и почти цяла България. Траурното шествие задръсти улиците на крайморското градче. В него вървяха и общенските съветници начело с кмета.

Теди Бургазлиева, която живее в САЩ и се занимава с мода, бе успяла да се върне в България чак в петък и макар да е била в болницата до леглото на сестра си не е могла де се прости с нея, тъй като Яна бе в безсъзнание.

Младото момиче загуби битката със смъртта в събота следобед. То страдаше от синдром ХЕЛЛП - болест, която се провокира от бременността, удря черния дроб и кръвотворните му функции, нивото на тромбоцитите пада и кръвта губи способност да се съсирва. Единственият спасителен изход е навреме да се отстрани плодът. При Яна явно това е станало прекалено късно, коментираха българи - лекари в САЩ във форума на БЛИЦ.

Бебето на Яна бе извадено живо, но почина, тъй като се роди също със синдрома ХЕЛЛП. На Яна бяха преляти над 100 л. обработена кръв в опит да се пребори болестта, но това не помогна.

Цяло Поморие се бе включило в кръводарителската кампания. В последните дни към нея се присъединиха и групи от Пловдив и дори от София. След смъртта на Яна участвалите в кампанията се организират да продължат да даряват кръв, за да могат да помогнат на други.

Петър Ангелов,БЛИЦ

Yellow Bg

Няма коментари: