Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

сряда, 9 септември 2009 г.

Българската православна църква - оргии,кражби на пари,убийства,отвличания на момченца за наслади в манастирските обители !

Българската православна църква - оргии,кражби на пари,убийства,отвличания на момченца за наслади в манастирските обители !

Готви се разкол в Църквата начело с Николай. Сякаш не стига проблемът с педерастията и педофилията в нея
!

от Dalv

Публикувано на 09 сеп 2009

NikolayНищо хубаво не се случва с Българската православна църква. Зрее огромен конфликт, за който подразбираме от спорадични материали в някои издания. Висшите сановници са в прикрита и не съвсем надпревара за трона на Патриарх Максим. Валят компромати, плетат се интриги и се заформя модел като този в политиката – на омаскаряване с властолюбив привкус.

Но светското и църковното са две несравними в морален аспект величини. Така си мислят миряните. Не им стига шока от разкритията за това, но и се дочува за нямащи нищо общо със светостта прояви в лоното на православието у нас. Християнската маса в страната ни плахо се надява лъжа да бъдат вестите за оргии, кражби на пари, убийства, отвличания на момченца за наслади в манастирските обители. Изплуват слухове за търговия с душите на мъртвите, за бизнес с вяра след смъртта. Говори се за екс шеф на Семинарията, срещу когото е подадена жалба от родители за сексуално посегателство към сина им. Говори се за „меки китки”, за „сладки грехове” с доста по-млади любовници и още, и още. И за свещеници с агентурно минало се знае, като това на агент Мишо или по духовному – Галактион.

Всъщност разложението е резултат именно от процесите, течащи в двете направления през последните години – политическото и духовното. Чува се още, че благодарение на процесите на политизация на църквата ни, които я отвличат от богоугодни дела, в нея служат хора, които , ако знаем повече за тях, ще ни превърнат в армия от безбожници.. И още по-лошо – всички вкупом ще вземем да служим на Дявола. За тях почваме да си мислим като за Антихриста в сумарен образ. А ние отваряме душите си към тях и пред тях.

Maksim&NikolayНо да си дойдем на думата за готвения разкол. Водач на отцепниците е пловдивският митрополит Николай, смятан за най – верния „оръженосец” на Максим. Той е най-младият български митрополит. Разбрал, че по възрастов признак и някои други причини трябва да отложи стремежа си към поста на Патриарха, той заформя т. н. „старостилно лоби”, което ще доведе до много по-опасно разцепление в БПЦ. Съмишленици са му Натанаил и Йоаникий. Те са се обградили с верни епископи и могат да си направят свой синод. Сега умишлено подхвърлят имена на възможни наследници на „бялото було” на Патриарха, за да изгърмят като бушони в битката с компромати. Иначе готвят свой човек за престола. С такива факти разполага в-к „Шоу” и чест му прави фактът, че алармира народа и овластените за ставащото в църквата ни. И какво излиза? Едните гейове искат да сменят другите гейове.

e6e134e33cПубликация със съдържание, свързано пак с проблемите на висши наши сановници, привлича вниманието и в пловдивския вестник „Марица”. Там митрополит Николай е разкритикуван безжалостно и смело. Повод са „циничните” думи на Отеца за застигналия ни божи гняв във връзка с това, че 55000 българи гледаха Мадона, „вместо да скърбят за отсечената глава на Йоан Кръстител” на същия този ден – 29 август. И са виновни за ужасната трагедия с корабчето „Илинден”? Авторът смята, че присъствалите в църквата „Св. Богородица” са се съгласили с безпардонния цинизъм, като не са възроптали против посредника на Бога. А е имало и официални лица. Не се е намерил и някой луд да апострофира владиката. Показателни са и думите „…педофилията и педерастията в църквата ни са огромния проблем в нея, а не Мадона, Майкъл Джексън или Лили Иванова”. А това, че Мадона се чекне върху разпятието, си е неин проблем.

http://razkritia.com

Няма коментари: