Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

неделя, 29 август 2010 г.

6000 лв. за булчинската рокля

Вихра с любимата си дизайнерка София Борисова

6000 лв. струва булчинската рокля на Мариана Попова

Живка АНГЕЛОВА,29 Август 2010

марица

Денят на сватбата, както и цялата предварителна подготовка за нея се помнят цял живот от двамата участници в събитието и от фамилията. Но нито една булка не забравя как точно е избрала най-важното нещо за случая ­ с каква рокля ще се появи, за да смае за пореден път своя любим и гостите си, като едновременно се чувства в нея удобно и красива.
Вихра, отчаяната съпруга на Иван Христов, си е избра булчинска рокля, която да прилича на одежда на старогръцка богиня. Цветът є бил с няколко нюанса по-тъмен от снежнобялото. На талията е с колан, обшит с камъчета. Точно това е причината, заради която официалната половинка на Иван не сложи бижута. Роклята булката харесала от колекцията на “Романтика” на дизайнерката София Борисова, докато снимала предаването “Отчаяни съпруги” по Нова телевизия. Дълго време разглеждах рокли за булки и нищо не ми допадаше, но когато донесоха роклята, казах в ефир: Вито, това е тя, това е моята рокля. Витомир Саръиванов, също водещ, веднага контрирал ­ Ванка, сега ще питам колко струва. Но Вихра толкова я харесала, че казала ­ колкото и да струва, ти ще помагаш.
Дизайнерката София Борисова обаче направила жест към младоженците и им подарила дрехата с пожелание за късмет и щастлив семеен живот. Така на 22 август бъдещата госпожа Христова разходи красивата рокля из село Крапец ­ мястото на сватбата. Малката им дъщеря Ава също била с рокля, подобна на булчинска, но с кройка като на принцеса. 6000 лева пък е цената на булчинската рокля, която си е избрала певицата Мариана Попова, признава тя самата. Дрехата била на българска дизайнерка, която в момента довършвала “бижуто”. От суеверие кандидат-булката отказва да разкаже подробности как точно ще изглежда одеждата є. Дори бъдещият є съпруг не бил я виждал. Тя обаче се издава, че си се представя задължително с бяла рокля и воал, както повелява традицията, но в никакъв случай не префърцунено дантелена. Първоначално тя си избрала съвсем семпла и романтична рокля от Испания, без обръчи. Изпълнителката обяви, че с бащата на дъщеря є Ханес са решили да се оженят през лятото. Празненството щяло да бъде на морския бряг в родината на булката, защото нямали финансова възможност да направят това в Италия. Докато тече предварителната подготовка за събитието, по медиите започнаха да се прокрадват информации, че двамата са приключили връзката си. Така че нищо чудно булчинската рокля на Мариана Попова да остане да виси като емоционален спомен само в гардероба є ­ подобно на друга кандидат-булка Софи Маринова. И ромската Лили Иванова очакваше с нетърпение своята сватба с готова рокля на българска дизайнерка, обшита със златисти нишки. Не е ясно колко точно є е струвала разкошната дреха, но при всички случай цифрата е поне петцифрена, споделят близки на изпълнителката. До сватба с Дачо обаче така и не се стигна нито при първия опит, нито при втория. От мъка Софчето бе оставила одеждата в модната къща, която я изработи, като от време на време минаваше да є се порадва. За да не събира само прах обаче, най-накрая тя се реши да я покаже официално пред медиите и мина облечена с нея по модния подиум като модел. По-късно със сълзи на очи сподели, че смята да подари сватбената си рокля от несъстоялата се сватба на някоя своя приятелка, за да може поне тя да е по-щастлива на най-важния ден в живота си. Дизайнерите на булчински рокли отдавна не спазват традицията облеклата да са задължително бели. Те дори наложиха цветни рокли и аксесоари и това се видя и на сватбата на Юлиана Дончева. Бившата депутатка бе с рокля в цвят шампанско с цветя, пръснати по нея.
Мис България 2009 Антония Петрова информира, че вече мисли за най-тържествения ден в живота си и засега е набелязала точно три сватбени рокли. Аз не харесвам моделите, които са рязани на талията. Предпочитам такъв, който подчертава тялото ми, коментира перничанката. И до днес пазя грижливо сватбената си рокля като скъп спомен, споделя красавицата Елеонора Манчева. За нея нямат никакво значение изхвърляния от пита ­ от коя марка е дрехата и колко струва, важното е споменът да е емоционален, както в нейния случай. И мисля, че така трябва да бъде за всяко момиче, категорична е съпругата на футболиста Владо Манчев. Преди време столично списание поканило хубавицата да се снима отново с булчинската є рокля, но тя отказала от суеверие.
Аля Милушева пък е дизайнерката, на която заложи красивото лице на Би Ти Ви Виктория Петрова на най-важния ден в живота є. Моделиерката успяла да угоди на желанието на синеоката красавица ­ роклята є хем да е подобна на традиционните, хем да има и по-всекидневно звучене и да подчертава апетитното є тяло.


Yellow Bg Times

Няма коментари: